Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike po petnaesti put po redu organizuje odlazak na obavljanje hadža, petog islamskog šarta.

Odlazak na hadž ove 2017. godine, tj. 1438. hidžretske godine, je planiran, ako Bog da, za 25. avgust, dok je povratak planiran za 9. septembar 2017. godine. Na hadž se putuje direktnim letom iz Njujorka za Džidu, a cijena aranžmana iznosi $7,990.

Smještaj je u hotelima uz hareme džamija (Mekka - Royal Dar Al Aiman, Medina - Dallal Taibah), uključuje dva obroka, i transport  sa luksuznim autobusima. Po prvi put u ponudi ICNAB-a je da se tokom boravka u Mekki neće boraviti u Aziziji, nego će se noćiti u hotelu, sem tokom obaveznog boravka na Mini i Arefatu.

Prijave su u toku i mogu se po navedenoj cijeni vršiti do početka ramazana ili do popune mjesta. Za prijave nakon početka ramazana cijena će iznositi $8,490. Za dodatne informacije pogledajte poster, a ostale informacije vezane za hadž se mogu dobiti kod Ismet ef Zejnelovića na telefon 678-614-3999 ili email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

“Hadždž i umru u ime Allaha izvršavajte!“ (El-Bekare: 196).